woaah.

 <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

This is going to be a long one and I feel like writing in Finnish, sorry. Reissutarinaa loytyy kirjotuksen loppupuolelta, saa skipata alun jos ei halua mun alkumasennusvuodatusta lukea.

 

Viikko siis Melbournessa takana, eilen illalla raahauduin takas sydneyyn ja ahdistaa enemman kun kertaakaan taalla. Kaikki mattaa pahemman kerran ja suunnittelen jo muuttoo melbourneen...Periaatteessa mikaan ei oo pahasti vialla, en vaan ois tahtonu tulla takas ja sit kaikki tyhmat pikkujutut arsyttaa. Ylakerrassa ei vielakaan oo kuumaa vetta, joku idiootti on jattany grillin ulos sateeseen vaikka se kaskettiin peittaa, koiralla oli todettu kirppuja ja kukaan ei sita hoida kunnolla, joka puolella on hirmu sotku (siita asti kun paatettiin viikottaisista siivousvuoroista, kukaan ei vaivaudu valilla tyhjentamaan roskiksia tai siivoomaan jalkiaan...tervetuloa karpaset!), kamppikset puhuu huonoo englantia eivatka ymmarra minua, pomot ei oo maksanu palkkoja ja ovat kuulemma paattaneet lopettaa antamasta meille ruokarahaakaan, rakennustyot ei oo vielakaan valmiit. great. viime viikolla viela vitsailin melbourneen muutosta mut nyt harkitsen vakavissani uuden tyopaikan ettimista ja muuttoo sinne. nyt mietitte varmaan etta mika siella sitten oli niin paljon parempaa.

 

  1. halvemmat hinnat, etenkin julkisten kulkuvalineitten kaytto paljon halvempaa ja toimii paremmin (vaikka viimesena paivana meidan tram kolaroi auton kanssa)
  2. varikkaampia ja erilaisempia ihmisia eika niin paljon teeskentelijoita ja wannabe paris hiltoneita (ja vahemman aasialaisia :P)
  3. trampoline- jaatelobaarit :D (luulin etta vaan suomessa saa hyvaa jaateloo mut vaarassa olin)
  4. paljon kulttuuria ja musiikkia, ilmasia nayttelyita ym.
  5. fitzroy! st.kilda festival! good bars! heaps of good restaurants!

  6. all the sillybilly fun with niina :)

 

Kun alkaa vertaamaan kaikkee tuota siihen mita taalla on talla hetkella...kaupunki on kiva ja onhan taallakin paljon kaikkee, mutta nyt vaan tokkii tietyt asiat. Esim. kamppikset...onhan ne kaikki kivoja ja tullaan ihan hyvin toimeen mutta...suurin osa niista on tullu tanne oppiakseen englantia, mina en. huomasin melbournessa etta kun tuli puhuttua native englanninpuhujien kanssa niin heti omakin englanti parani, kun taas taalla joutuu puhumaan mahollisimman yksinkertasesti etta naa ymmartais jotain. eika taa suomi-aksentti tasta ainakaan mihinkaan katoo noitten kanssa puhuessa. Ja jostain kumman syysta ne kaikki on tullu tanne vaan ollakseen sydneyssa. mika jarki siinakin nyt on??! Tulla toiselle puolelle maapalloo maahan jossa on niin paljon nakemista ja tekemista, ja taalla naa vaan istuu kotona kaikki paivat ja valittaa kun on tylsaa, eika niilla kellaan oo aikomustakaan matkustaa minnekaan taalla. ei ei ei. meilla on siis ihan eri lahtokohdat ja tuntuu ettei olla ihan samalla aaltopituudella, joten on vahan hankalaa olla oma ittensa ja nauttia olostaan taalla taysilla.

 

Ja toi harjottelupaikka. En jaksa kohta enaa kaikkee tota rahaselkkausta ja tata odottelua etta paastais alottaa tyot oikeesti. Ilmeisesti pomoilla on jotain rahaongelmia kun ei oo saaneet vielaakaan rakennustoita loppuun ja paikkaa pyorimaan, joten niilla ei taida pahemmin olla tuloja. Sitten meille lupaillaan kaikenlaista, taloon nettia jne, korjaisivat ees sen lamminvesipumpun. mutta ei. Alkuun en jaksanu valittaa siita ettei taalla nyt oikein oo mitaan tekemista ja taa ei ihan varsinaisesti tayta sita mita mun tyoharjottelun pitais pitaa sisallaan mut nyt tuntuu etta haluisin oikeesti paasta tekee jotain ja oppiakin jotain, eli siis toisin sanottuna loytaa paremman harjottelupaikan. Tasta koko hommasta on nyt vaan menny vahan maku ja kukaan meista taalla ei oo oikeesti tyytyvainen talla hetkella tohon harjottelupaikkaan. not good.

 

Joo, kai se on vaan yritettava teha joku paatos pian, ehka pitaa yrittaa kattoo ens viikkoon etta mita tapahtuu. Ja sitten asiaa Melbournen reissusta. Olin siis perilla maanantai-iltana, ja yllatys yllatys, Melbournessa oli kylma. Itseasiassa koko viikon perjantaita ja sunnuntaita lukuunottamatta oli viileeta, mutta ei onneks pahemmin satanu muutakun Phillip Islandilla. Ja Sydneyssa oli tietenkin helle, kuinkas muuten. Vaan eipa tuo menoa haitannu. Niina oli paivat toissa joten mina hengailin itekseni. Eka paivana kiertelin fitzroyta, ihanan sopivasti rempallaan oleva alue ja hirveesti kaikkee pikkukauppoja ja halpoja outlet kauppoja ja vegeravintoloita ja halpoja levykauppoja, me like! Keskiviikkona suuntasin keskustaan, pyorin kaupoissa ja kirjastossa, jossa oli ilmanen sarjakuva- ja kirja-nayttely. Illalla kaytiin South Yarrassa lammittelemassa halvan pizzan ja punaviinin aarella Lucky Coqissa, nice! Ja jalkkariks tietysti jaateloa trampoliinista. Tassa vaiheessa taytyy todeta etta kaytiin trampoliinissa lauantaita lukuunottamatta joka paiva :)

 391355.jpgMina Dame Ednan vessassa :)

 

Torstaina kavin valokuvagalleriassa fitzroyssa, sitten suuntasin taas cityyn ja kavin Arts Centressa kattoo Dame Edna-nayttelyn. Taas selvis uusia asioita kun en tiennykaan etta se on australialainen. Kavin pikasesti kattoo myos sneakers- ja valokuva-nayttelyn National Gallery of Victoriassa ja sitten tapasin Johannan kaverin Mirjamin. Niinan paastya toista mentiin St.Kildaan (Melbournen kuuluisin beach), jossa oli koko viikon tapahtumaa St.Kilda festivaalin yhteydessa. Kaytiin syomassa ja sitten kierreltiin iltamarkkinoilla, istuttiin ja kateltiin ihmisia ja nautittiin auringonpaisteesta. Keksittiin sitten menna rantaan ottamaan auringonlaskukuvia ja kun se lopulta laski niin oltiin ihan jaassa kun hieman meinas tuulla. Kivaa oli silti.

 391357.jpg

Our daily dose of Trampoline icecream..

391359.jpg

 

391385.jpg

 

391361.jpgNiina's new lover

 

391387.jpg

 

Perjantai-aamuna mentiin mirjamin kanssa Melbourne museoon, onnistuttiin jopa paasee ilmaseks sisaan. Museo oli tosi hyva ja mielenkiintonen, ehdottomasti vierailun arvonen! Iltapaivalla sitten otettiin rennosti Niinan kanssa, mina kokkailin pastasalaatit ja juotiin vahan viinia ja sitten lahettiin cityyn illalla, jossa tavattiin suomalaiset Katri ja Eveliina. Mentiin pienen pieneen St.Jerome baariin joka loyty epailyttavalta roskisten tayttamalta sivukadulta (Niina siis oli ollut paikassa ennenkin). Hirmu kiva pikku baari, ei mitaan teeskentelijoita niinkun sydneyn sataman klubeilla (missa kamppikset kay) ja viihdyttiin koko ilta ottamalla tyhmia valokuvia toisistamme, always good fun :) Jatkettiin sitten siita viela Ponyyn yksien poikien mukana ja kotiin lahdon aikaan juhlijoille iski nalka ja piti saada piece of pitz, eli pojat vei meidat fitzroyhin jossa kaytiin pizzalla ja sitten mentiin kotiin. Ja me nalkaset tytot viela popsittiin salaattia kotona, eihan meille mikaan minipizza riittany! Hirmu hauska ilta oli, seuraava paivakin meni viela naureskellessa kaikelle hulluttelulle.

391362.jpg

Goanna, one of the biggest lizards in the world...and I saw it in the wild!!

391367.jpg

 391394.jpg

Knock knock, can I move in here?

391396.jpg

Just DO it!

391398.jpg

Me, Eve, Katri & Niina...yes, we had fun :P

 

Lauantai-aamuna hypattiin pieneen chuck chuck autoon ja huristeltiin kohti Phillip Islandia. Matkalla mm. jahdattiin cowboyta, kuunneltiin 80's disco hitteja ja nahtiin kirkko joka oli muutettu pannukakku-taloks ja nimetty 'Heavenly Pancakes'. Tassa vaiheessa selvis etta Melbournessa on myos muutettu asunnoiks entinen vankila...hmm, en valttamatta haluais asua siella. Niina ja angela asuu vanhassa suklaatehtaassa, se kuulostaa paljon paremmalta! Matkalla naytti etta sade vaan pahenee mita lahemmas paastaan, mutta perille paastya alkokin aurinko paistamaan. Heitettiin tavarat majapaikkaan Coachman's Inn motelliin ja lahdettiin tutkimaan kylaa ja syomaan. Syomista tuli harrastettua kylla koko viikon aikana aika ahkerasti..."Soin" myos ensimmaisen tim tam bombini kahvin kanssa, eli tim tam keksin jonka lapi imetaan kahvia, nam nam!

 391368.jpgI agree.

391370.jpg

Hehehe, it was fun at the time...

391372.jpg

 

Pienten torkkujen ja Niinan 'why am i still single?' naurusession jalkeen lahdettiin ihastelemaan Pyramid Rockia ja BlowHolea, otettiin miljoona valokuvaa ja ykskaan ei varmasti tee oikeutta niille maisemille! so beautiful! Odottavaisina sitten mentiin katsomaan sita paanahtavyytta minka takia oltiin sinne saarelle menty, eli niita sulosia pikku pingviineja! joka ilta ne marssii meresta pieniin pesakoloihinsa ja niita paasee sinne rannalle kattomaan ihan kosketusetaisyydelta, mista ne ei kuulemma edes hairiinny, hassua. Ne oli niin pienen pienia, vaan n. 30cm korkeita, ja niin sopoja! valitettavasti siella ei saanu ottaa kuvia, joten sain kuvan vaan taytetysta pingusta :/ Ahdisti vahan kun siella oli niin paljon tyhmia ihmisia jotka ei kylla yhtaan ajatelleet omaa nenaansa pidemmalle, joten se vahan latisti sita 'elamysta'. Pingviineja oli vahemman mita odotin ja useimmat meni niin kaukana ettei niita pimeessa nahny, mutta kylla se silti kannatti, oli ne niin huvittavia lapsyttaessaan hirmu vauhtia pesillensa. Viela vuos sitten niitten nimi oli 'fairy penguins' mutta se jouduttiin vaihtamaan 'little penguins' koska australian homoja kutsutaan fairyks ja ne oli loukkaantunu siita etta niita pingviineja kutsutaan myos fairyks! eiko luulis etta ne loukkaantuis siita etta niita itteensa kutsutaan fairyks...?

 391401.jpg

Niina lost it for a moment :D

391375.jpgAngela and Niina

391402.jpgThe Pyramid Rock

391403.jpg

391382.jpgLittle Penguin! (not the real thing :/)

391380.jpgLittle Niina, oh so cute! :P

391399.jpg

Little Laura, oh so stupid!

 

Sunnuntaina aamupalan jalkeen sitten jatettiin phillip islandin sateet taakse ja ajeltiin takas melbourneen, missa mentiin Niinan kanssa St.Kilda festareille. Porukkaa oli varmaan n. puol miljoonaa ja aurinko paisto, ois ollu ihan taydellista jos ei ois tuullu niin paljon etta hiekkaa saa vielakin kaivella korvista. Festareilla oli viis lavaa, bandeja, markkinakojuja, wakeboardingia ja piti olla bmx-kisa, jota tuulen takia ei voitu pitaa. Ajateltiin festareitten kunniaks menna ihan vaan yhelle siiderille ennen kotiin lahtoa, mutta jotenkin sitten yks muuttu kahdeks ja kaks kolmeks jne.. loppuilta menikin sitten niinan leikkiessa korkkipyssylla ja ihmetellessa karvasta donkeymania ja niinan toista nimea...hannele hannele eeoo eeoo! heheheeh, vielakin naurattaa :D

 391405.jpg

391406.jpg

391384.jpg

 

Koko reissu oli siis aivan huippu, ja eilen melkein toivoin jo myohastyneeni lennolta kun myohastyin bussista, mutta hikisen matkan jalkeen paasin valitettavasti kentalle ajoissa. Nyt taalla Sydneyssa siis vaan sataa ja on masentavaa. Jollain pitaa kai yrittaa paasta tasta negatiivisesta asenteesta eroon ja tehda jotain suunnitelmia. Kiitos Niina ja Angela majoituksesta ja kaikesta, voitte olla varmoja etta mulla oli kivaa ja tulisin mielellani uudestaan!

 

Toivottavasti joku jakso ja ehti lukea loppuun asti, pitais oppia varmaan kirjottamaan vahan lyhyemmin...Kuvia on hirmu liuta, lahemmas 500, joten tassa on vaan muutama. Pistakaahan postia mita teille kuuluu, en paase valttamatta hirmu usein nettiin kun uudella toimistolla on vasta kaks konetta kaytossa mut yritan pian kirjotella! Take care, miss u!

 

'I need a plan, I need a way out. I'm waiting for the right time to make a run for it.'

Pro Team- You're out of my top 8.